• Kolik plánuji měsíčně (ročně) vyrobit piva
  • Kdo bude mým cílovým zákazníkem(např. pouze moji zákazníci v mém zařízení, chci vybudovat síť odběratelů, kombinace zákazníci i odběratelé, atd.)
  • Plánuji do budoucna rozšíření minipivovaru
  • Budu vařit více druhů piva najednou(zážitková oblast) nebo se věnovat pouze pár osvědčeným druhům a neexperimentovat

 

Pro koho je určen minipivovar?

Minipivovary jsou určeny především do pivních barů, klubů, restaurací a hotelů, které se chtějí odlišit od tradičních hostinců a nabízí návštěvníkům něco originálního. Příjemná atmosféra, jedinečná chuť vlastního piva, které obsahuje mnoho vitamínů, minerálů a proteinů je neodolatelná. Rozšířením nabídky o živé pivo, zvýšíte návštěvnost Vašeho zařízení. Nejen, že Vám návštěvníci zůstanou věrní, ale doporučí Vás svým přátelům a kolegům jako místo, kde můžou příjemně strávit svůj čas se sklenicí živého chutného piva, ať už ve volných chvílích s přáteli, nebo při obchodním jednání. Pořízení minipivovaru lze využít i jako čistě podnikatelskou příležitost pro vybudování vlastní značky a distribuční sítě. S minipivovarem CON-BEER® najdete správné řešení.


Proč minipivovar?

Současný trend vlastních minipivovarů, díky kterým lze nabízet pivo osobité, jedinečné a především živé, se stále drží na vrcholu. Živé pivo si zachovává mnoho minerálů a vitamínů, které se pasterizací u klasických piv ničí. Pivo z minipivovaru má kratší dobu skladovatelnosti (cca 2 – 6 týdnů dle způsobu výroby a skladování). Nízká teplota a případná filtrace skladovatelnost piva prodlužuje. Výroba vlastního piva nabízí unikátní příležitost k odlišení od konkurence za podpory silné tradice, zkušeností a kvalitních surovin. Ať už chcete vyrábět a prodávat pivo ve vlastní restauraci, anebo si vytvořit síť stálých odběratelů a nabídnout jim jejich značku na míru, minipivovar nabízí široké spektrum možností, jak zahájit či rozšířit Vaše podnikání a zvýšit jeho atraktivitu. Pořízením minipivovaru se otevírá Vaše okno příležitosti.

Proč náš minipivovar CON-BEER®?

  • Dodáme, smontujeme, uvedeme do provozu, uvaříme, zaučíme, předáme receptury, poskytneme záruční i pozáruční servis, nabídneme náhradní díly, zajistíme suroviny
  • Chceme slyšet Váš názor- spolupodílíte se na návrhu svého vlastního minipivovaru
  • Záruka ryze české kvality!
  • Vysoká technická úroveň a kvalita zpracování– tanky s certifikátem TÜV i s doložením původu materiálu
  • Moderní a profesionální řešení na míru
  • Optimální koncept pro ekonomické vaření piva
  • Technologie prověřena českými sládky
  • Garance použitého materiálu, kdy nerez ani po letech používání nerezaví
  • Optimální návrh varny, ohřevu i chlazeníznamená ekonomický provoz a zajištění stabilních podmínek pro výrobu piva v nejvyšší kvalitě
  • Správné provedení celoplošné izolace tanků
  • Konstrukce tlakových nádob a kvalita svárů(efekt nafukovacího míče)
  • Spodní či svrchní kvašení -Nemusíte se rozhodovat před zakoupením minipivovaru. U našich minipivovarů lze kvasit oběma způsoby bez dodatečných zařízení.
  • Garantujeme dlouhodobé bezproblémové vařenís dosažením požadovaných výkonů
  • Správné provedení celoplošné izolace tanků

Minipivovar CON-BEER®

Minipivovar CON-BEER® Vám dodáme dle Vašich potřeb a přání. Bude splňovat všechny požadavky na kvalitu, spolehlivost a ekonomicky efektivní provoz. Návrh řešení minipivovaru CON-BEER® vypracujeme ve spolupráci s Vámi tak, aby byl harmonickou součástí interiéru Vaší restaurace, baru nebo hotelu. Zákazníci si vychutnají nezaměnitelnou chuť Vašeho piva současně s atraktivním prostředím, ve kterém se vaří pivo.

Minipivovar CON-BEER® 500 COMPACT

Dvounádobová varna o objemu 500 l

Minipivovar CON-BEER® 500 COMPACT je ideálním adeptem na rozšíření výkonu v budoucnu, a to pouhým přidáním CK tanků až na celkový počet 20ks a tím navýšení produkce piva na pětinásobek! Pokud si nejste jisti, zda v budoucnu chcete minipivovar rozšiřovat, nevadí. Pro přidání CK tanků k Vašemu minipivovaru CON-BEER® 500 COMPACT nepotřebujete žádná dodatečná zařízení. Pouze je zapotřebí u této varianty předem počítat s větší kapacitou prostoru!

Sestava minipivovaru CON-BEER® 500 COMPACT je určena jako startovní řešení při předpokládaném ročním výstavu cca 480 hl (48 000 l) za rok. Výhodou dané sestavy je její kompletní a optimální řešení pro ekonomické a přitom efektivní fungování minipivovaru

Díky využití moderní technologie a CK tanků lze vařit různé druhy piva (až 4) za různého druhu kvašení. Cylindrokónické tanky jsou ideálním řešením, dá se v nich využít spodní i svrchní kvašení. Odpadá jedno ze zásadních rozhodnutí, před pořízením minipivovaru, jaké pivo přesně chci vařit, s jakým způsobem kvašení. Probíhá zde více procesů z výroby piva, vč. stáčení do sudů! Šetří místo i čas a usnadňuje obsluhu. Celý proces vaření a výroby piva může být plně automatický, poloautomatický nebo ryze manuální. Opět se vše přizpůsobí Vašim přáním a potřebám.


Minipivovar CON-BEER® 1000 COMPACT

Dvounádobová varna o objemu 1000 l

Minipivovar CON-BEER® 1000 COMPACT je ideálním adeptem na rozšíření výkonu v budoucnu, a to pouhým přidáním CK tanků až na celkový počet 20ks a tím navýšení produkce piva na pětinásobek! Pokud si nejste jisti, zda v budoucnu chcete minipivovar rozšiřovat, nevadí. Pro přidání CK tanků k Vašemu minipivovaru CON-BEER® 100 COMPACT nepotřebujete žádná dodatečná zařízení. Pouze je zapotřebí u této varianty předem počítat s větší kapacitou prostoru!

Sestava minipivovaru CON-BEER® 1000 COMPACT je určena jako startovní řešení při předpokládaném ročním výstavu cca 960 hl (96 000 l) za rok. Výhodou dané sestavy je její kompletní a optimální řešení pro ekonomické a přitom efektivní fungování minipivovaru.

Díky využití moderní technologie a CK tanků lze vařit různé druhy piva (až 4) za různého druhu kvašení. Cylindrokónické tanky jsou ideálním řešením, dá se v nich využít spodní i svrchní kvašení. Odpadá jedno ze zásadních rozhodnutí, před pořízením minipivovaru, jaké pivo přesně chci vařit, s jakým způsobem kvašení. Probíhá zde více procesů z výroby piva, vč. stáčení do sudů! Šetří místo i čas a usnadňuje obsluhu. Celý proces vaření a výroby piva může být plně automatický, poloautomatický nebo ryze manuální. Opět se vše přizpůsobí Vašim přáním a potřebám.

Minipivovar je navržen plně v souladu s nejnovějšími moderními potřebami a požadavky. Profesionální řešení, tanky s certifikátem TÜV a prodlouženou životností. Garantované provedení z vysoce legovaných nerezových ocelí odolných sanitačním roztokům i agresivnímu prostředí sklepů.
Úsporná koncepce pro ekonomičtější výrobu piva.
Minipivovar umožňuje výrobu nejzdravějšího živého nefiltrovaného piva nejen z českého chmele a sladu za použití české receptury a zaučení českým sládkem.
Návrh Vašeho minipivovaru vytvoříme společně s Vámi, aby odpovídal Vašim potřebám a zároveň splňoval všechny technické požadavky na kvalitu a spolehlivost. V případě, že se rozhodnete mít minipivovar jako součást Vašeho provozního zařízení, zapracujeme jej do interiéru jako jeho harmonickou součást. Podpoříme Váš záměr, aby si zákazníci mohli vychutnat živé pivo s nezaměnitelnou chutí a současně si užít příjemné atmosféry a v atraktivním prostředí sledovat třeba proces výroby piva.

Šrotovník slouží na drcení sladu. Šrotování sladu je mechanický proces, jehož úkolem je rozdrtit sladová zrna a zpřístupnit potřebné složky pro štěpné děje ve varně. Pro dosažení optimálního nastavení šrotovníku je třeba vycházet z rozboru sladu, přihlížet k mechanickému složení šrotu, varnímu výtěžku a rozboru mláta. U šrotu se posuzuje jeho celkový objem, objemová hmotnost a třídění.
Drtič sladu je dvouválcové zařízení, které má seřiditelnou mezeru mezi válci v rozpětí 0,3-1 mm. Slad se do násypky sype manuálně z 50 kg pytlů. Pro nadrcený slad lze opětovně využít pytle od sladu. Za hodinu lze nadrtit cca 100 kg sladu, tzn., že za dvě hodiny máte nadrceno na jednu 1000 l várku.

Jak sám název napovídá, vířivá káď slouží ke zvíření horké mladiny. Během tohoto procesu se kaly drží ve středu kádě a odvádí. Ihned po jejich usazení se ještě stále horká mladina zchladí za pomoci deskového chladiče mladiny.

Deskový chladič mladiny je výměník tepla, ve kterém je teplá mladina chlazena ledovou vodou vyrobenou pomocí glykolové chladící jednotky. Na tomto principu se mladina zchladí až na +6 °C, což je požadovaná zákvasná teplota. Před zakvašením se mladina ještě sytí za sterilních podmínek kyslíkem, který je nezbytný pro činnost kvasinek. Pro odloučení kalů a zároveň provzdušnění, lze použít i flotaci mladiny vzduchem. Vyrobená mladina musí svou koncentrací extraktových látek odpovídat vyráběnému pivu.

Myčka KEG sudů je poloautomatická. Celý proces je na obsluhu velmi jednoduchý. Obsluha myčky sudy pouze nasadí a sundá. Zbytek mycího procesu, který je automatický, obsahuje: vypuštění a odtlakování, první vypláchnutí, vymytí mycím roztokem, druhé vypláchnutí a vysušení. V případě potřeby lze sudy i propařit a natlakovat CO2. Proces mytí lze přizpůsobit požadavkům a změnit nastavení před začátkem mytí.
Plnění se provádí pomocí plnícího ventilu do přednatlakovaných sudů.

Výrobník ledové vody je hranatá dvouplášťová izolovaná nádoba z nerezavějící oceli. Uvnitř je umístěn trubkový měděný výparník s rozvodem pneumatického míchání, který je při provozu zaplaven vodou. Nádoba je shora vybavena odnímatelným víkem z nerezavějící oceli. Zařízení je opatřeno přepadem, hrdly pro vstup a výstup ledové vody a plovákovým ventilem pro automatické doplňování vody do skříně výrobníku. Nádoba je umístěna na stavitelných nohách.
Pomocí této jednotky se vyrobí v nádrži ledová voda, která se využívá při zchlazení mladiny na zákvasnou teplotu a následně po vykvašení na zchlazení na teplotu zrání. Touto ledovou vodou je také udržována potřebná teplota v CK tancích. Naše chladící jednotka využívá k ochlazení glykol. Celý proces chlazení se tím zrychlí, zjednoduší a zefektivní. Čím rychleji se vařící mladina po chmelovaru ochladí na zákvasnou teplotu, tím lépe se zachovají vlastnosti důležité pro dobrou chuť piva a jeho delší trvanlivost.

Izolovaná vertikální netlaková nerezová nádoba s indikací teploty. Objem zásobníku se odvíjí od velikosti pivovaru.

CIP stanice je určena k sanitaci CK tanků, potrubí a hadic. Zároveň zajišťuje přípravu a skladování (uchování) roztoků pro sanitaci. U této stanice lze volit mezi manuální nebo automatickou variantou. Součástí sanitační stanice CIP jsou také nádrže sanitace, které slouží jako zásobní nádrže pro sanitační roztoky (kyseliny a louh) a teplou oplachovou vodu. Na základě požadavků zákazníka jsou vyráběny nádrže různých velikostí a sestav.Nádrže jsou stojaté nerezové válcové nádoby opatřené průlezem a technologickými hrdly, uložené na nohách se stavitelnými šrouby. Pro rozmíchání sanitačního roztoku jsou opatřeny vrtulovým míchadlem.Zvláštní vybavení:

  •  Hrdla pro měřící a regulační techniku
  •  Topné hady
  • Míchadla
  • Izolační plášť

Jedná se o scezovací káď a mladinovou pánev s ruční obsluhou v celonerezovém provedení s válcovým pláštěm a párníky. Odtah par lze řešit vodním kondenzátorem, anebo do volného prostoru. Objem vyrážené mladiny je 5,5 hl. Využívá se parní ohřev, možnost i dekokčního varního způsobu (dva až tři rmuty). Naše varna umožňuje i vystírání sladové tluče a automatický výhoz mláta s ručním dočištěním.

Vzduchový kompresor bezmazný, slouží k provzdušnění mladiny, natlakování tanků a přepouštění piva.

V současné době se používají v moderně vybavených pivovarech.
Oproti klasickému kvašení v otevřených kádích, má výroba piva v CKT hned několik výhod:

  • Prvotřídní automatická sanitace
  • Varianta automatického procesu kvašení (snížení personálních nákladů)
  • Menší požadavek na plochu
  • Mírný přetlak při kvašení urychluje kvasný proces
  • Uzavřený CKT brání kontaminaci obsahu cizími organismy a nevyžaduje zvýšené nároky na sterilitu, jako je tomu v případě otevřených kvasných kádí
  • CKT slouží jako kvasné kádě i ležácké a přetlačné tanky
  • V cylindrokónickém tanku lze provádět několik po sobě jdoucích operací. Využitím CKT dochází k úsporám při požadavku na prostor. CKT. Jejich plášť je opatřen tzv. chladícími zónami, pomocí kterých se odvádí teplo během kvašení při ochlazování a po dobu ležení.

Pomocí stlačeného sterilizovaného vzduchu provzdušní mladinu před hlavním kvašením. V našem minipivovaru CON-BEER je namontována do potrubí mladinové cesty a vzduchová tryska je připojená na rozvod tlakového sterilního vzduchu.

U deskového chladiče doporučujeme důkladnou sanitaci před každým použitím, aby se zabránilo zbytečnému zaklínění zbytků chmelového mláta nebo jiných přísad.

Izolovaná vertikální netlaková nerezová nádoba s indikací teploty. Objem zásobníku se odvíjí od velikosti pivovaru.

Pro vytvoření páry lze využít plynový nebo elektrický vyvíječ páry. Záleží především na možnostech přípojky v prostorách určených pro minipivovar. Opět se jedná o zařízení s velmi jednoduchou obsluhou.

Praktická doporučení pro rozhodování při investici do minipivovaru

Klíčovým rozhodnutím pro volbu minipivovaru je určení správné velikosti varny. Z velikosti varny vychází následně velikost kvasných a zracích (ležáckých tanků). V případě moderních minipivovarů jsou to CK tanky, ve kterých může probíhat celý proces včetně stáčení piva.

Pro správnou velikost varny i počáteční počet a velikost tanků je rozhodující plánovaný měsíční prodej piva. Protože výroba piva plzeňského typu trvá přibližně 4 týdny, je měsíční prodej shodný s měsíční výrobou. Počet měsíčních várek tak vychází z měsíční výroby.

Při úvaze o měsíčním prodeji musíme vycházet z plánované cílové skupiny zákazníků, pro které chceme vařit pivo. Ideální je instalování minipivovaru v restauraci, kde je známá průměrná spotřeba piva. Pro zvýšení rentability je výhodné dohodnout se i s dalšími restauracemi, kterým je možné nabídnout Vaší výrobní kapacitu a vařit pro ně pivo pod jejich značkou.

Obvyklou velikostí CK tanků je dvojnásobek velikosti varny. Pouze pro výrobu speciálů, které chceme vyrábět příležitostně v menším množství se volí velikost tanku stejná jako je velikost varny.

Ve svých úvahách musíme kalkulovat se startovacím měsíčním prodejem, současně ale navržený minipivovar musí umožňovat v budoucnu třeba i dvojnásobný výstav, kterého lze dosáhnout pouze navýšením počtu tanků a tedy i počtu várek v měsíci. Proto je vhodné, aby počáteční měsíční produkci bylo možné naplnit při vaření piva například 2x týdně. Při tomto postupu víme, že v budoucnu při plném využití pracovních dní můžeme navýšit produkci o 150%.

Při výběru minipivovaru a jeho dodavatele se před podpisem smlouvy především důkladně seznamte s tím, co je obsahem dodávky minipivovaru a jaké služby nabídka obsahuje při koupi, rozjezdu a následném servisu při provozu. Někdy, ve snaze zaujmout nižší cenou, může být nabídka v tzv. minimalistické verzi, což může mít za následek:

  • Dodatečné investice
  • Nekomfortní provoz
  • Zhoršení kvality piva
  • zkrácení životnosti
  • omezení bezproblémového dlouhodobého chodu minipivovaru

Nejhorší scénář představuje zjištění, že po roce či dvou provozu a používání sanitačních roztoků kyseliny a louhu zjistíte nejprve ve svarech, že nerezový materiál není tak stoprocentně nerezový jak by měl být. Stává se to u výrazně levných dovozů. I zde pak platí obecné rčení, že některé levné věci jsou příliš drahé. U dlouhodobé investice to platí dvojnásobně. Tomuto lze předejít například tím, že tlakové nerezové nádoby mají certifikát o původu materiálu.

Kontakt na CONTECHIN GROUP

Nechte si nezávazně zpracovat cenovou kalkulaci realizace pro danou technologii.

CONTECHIN GROUP s.r.o.

Sídlo: Úzká 162, 790 81 Česká Ves
IČ: 25286846 DIČ: CZ25286846